Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze členů klubu koburských skřivanů a římanů ze dne 11.12.2022

Po dvouleté pauze v konání spec. výstav způsobené v důsledku nákazy covidem se při celostátní výstavě Moravia v Brně uskutečnila i přehlídka holubů koburských skřivanů ve dnech 9.12.-11.12.2022. Bylo vystaveno 30 ks koburských skřivanů bezpruhých, 30 ks koburských skřivanů pruhových a pouze 6 ks koburských skřivanů kapratých a to jak členy klubu,tak i nečleny klubu. Říman nebyl vystaven žádný. Všechny skřivany posoudil posuzovatel Josef Bíroš. Holubi byli váženi a část z vystavených skřivanů doslala i výluku pro nízkou hmotnost.

K jednotlivým barevným rázům lze uvést,že u bezpruhého rázu se projevila celková vyrovnanost vystavených holubů, u některých se projevilo pepření na křídlech, světlejší letka, širší ocas. Titul šampiona obdržela velice pěkná 0.1 z klece 3058 vystavovatele Josefa Römera za ocenění 96 bodů.

U pruhové rázu se jednalo o postavově i typově kvalitní holuby, u jednoho vystavovatele se vyskytli holubi s nízkou hmotností a tři z nich dostali výluku. Je třeba v tomto rázu stále hlídat tmavé a neřezané a nesbíhavé pruhy. Titul šampiona obdržel 1.0 z klece 3076 vystavovatele Karla Koudelky na ocenění 97 bodů.

Z vystavených kaprových skřivanů obdržel titul šampiona 1.0 z klece č.3101 vystavovatele Josefa Cihláře na ocenění 97 bodů. V tomto rázu je třeba hlídat rovnoměrně na křídlech rozložené úzké kaprování. Typově a postavově byli všichni kapratí kvalitní.

Schůze členů klubu byla uskutečněna v neděli 11.12.2022 v 11.00 hod.přímo u vystavených holubů. Nejprve byl zvolen nový jednatel klubu Miloš Neborovský. Dále bylo schváleno konání příští klubové výstavy v listopadu 2023 při národní výstavě v Lysé nad Labem a v roce 2024 v prosinci při konání výstavy Moravia Brno. Děkuji všem vystavovatelům za dodání zvířat a přeji hodně zdraví a chovatelských úspěchů v roce 2023. Karel Koudelka, předseda klubu.